Møt Yngvild Skjeldnes som jobber med geoteknikk i NIRAS Norge. Yngvild og hennes kolleger jobber med geotekniske oppgaver som blant annet vurdering av grunnforhold og stabilitet ved utgraving eller utbygging. Prosjekter som Yngvild jobber med er blant annet rassikringsprosjektet i Trøndelag for Bane NOR, og både små og store prosjekter gjennom rammeavtalen med Sarpsborg kommune.
Yngvild er utdannet geolog, og bruker i dag sin teoretiske kunnskap i kombinasjon med praktisk erfaring i sitt arbeid. Siden Yngvild startet i NIRAS i oktober 2023 har hun hatt mange ulike arbeidsoppgaver som har vært både utviklende og utfordrende. Hun motiveres av en hverdag hvor hun får lov til å arbeide med det hun interesserer seg mest for – nemlig kvikkleire og områdestabilitet.
«I denne jobben for jeg muligheten til å utvikle og utvide kunnskapen min, ved å bruke teori fra utdanningen min i praksis og ved å lære masse nytt. Jeg synes kvikkleire og områdestabilitet er særlig spennende, og det er det jeg har jobbet mest med i NIRAS hittil. Kvikkleire finnes mange steder i Norge, og om et kvikkleireskred utløses kan det i verste fall ta liv. Siden kvikkleire kan ha så store konsekvenser synes jeg det er spesielt viktig å gjøre gode utredninger for å unngå forverring av stabiliteten,» sier Yngvild.
I NIRAS arbeider våre geoteknikere med forundersøkelser før prosjektering, anbud eller videre planlegging av prosjektet, som skal gi kunnskap om grunn- og grunnvannsforholdene. For Yngvild er denne delen av arbeidet med til å skape trygghet til kunden.
«Ved geotekniske vurderinger bidrar vi med trygghet til kunden. Ved en områdestabilitetsutredning kan vi vurdere om det er kvikkleire i området, og om det kan ha konsekvenser for tiltaket som er planlagt. I noen tilfeller kan vi gi trygghet til kunden ved å informere om at området ikke er i faresonen for kvikkleireskred, mens i andre tilfeller kan vi komme med sikkerhetstiltak som kan utbedre stabiliteten i et område,» sier Yngvild.
«Jeg får muligheten til å utvikle og utvide kunnskapen min»
En god arbeidsdag for Yngvild er når hverdagen er fylt med oppgaver som varierer i kompleksitet, når læringskurven er bratt, og når det er tid til felles faglige diskusjoner med kollegene på tvers av fagmiljø. Det er her kunnskapen deles og løsningene finnes.
«Geoteknikk er involvert i mange ulike prosjekter, så det er stor variasjon og nye spennende problemstillinger å sette seg inn i. Det er varierende arbeidsoppgaver, noe som både kan være spennende og utfordrende, men også utviklende. Kollegaene mine er ofte tilgjengelige for faglige spørsmål eller diskusjoner, som gjør at både avdelingen vår og jeg kan utvikle oss faglig.»
Det gode arbeidsmiljøet i NIRAS Norge
Ifølge Yngvild er det arbeidsmiljøet på Oslokontoret og på tvers av kontorene som skiller seg særlig ut ved NIRAS som en god arbeidsplass.
«Vi sitter i samme kontorlandskap, hvor alle bidrar med positiv energi og arbeidsvillighet, som gjør det enkelt å ta kontakt med hverandre og sparre omkring arbeidsoppgaver vi jobber med innenfor både infrastruktur, bygg og miljø. Jeg synes også at vi har et veldig godt faglig miljø på geoteknikk. Selv om jeg ikke er helt ny lenger, føler jeg fortsatt at jeg får god oppfølging og at jeg blir hørt og sett. Og så har vi et godt sosialt miljø, som jeg mener er veldig viktig!» avslutter Yngvild.