Dedikert til VVS-faget og bærekraftige løsninger

Magnus2 (1)

Magnus Elias Fjereide Enges akademiske bakgrunn er imponerende. Med en bachelor i energiteknologi fra HVL og en master i bærekraftig energi fra NTNU, har han et solid fundament innen varmepumpe- og kjølesystemer, termisk lagring og systemoptimalisering. Hans masteroppgave om energigjenvinning fra CERNs datasenter vitner om en dyp forståelse av komplekse systemer.

Bred erfaring – bygg og jernbane

Yrkeserfaringen til Magnus er like variert som utdannelsen hans. Fra tilstandskartlegging av tekniske anlegg i bygninger og energiberegninger av bygg, til elektroteknisk arbeid på store jernbaneprosjekter, har han oppnådd bred kunnskap om energifaget og byggforskrifter. Typiske arbeidsoppgaver er utarbeidelse av energiattester og 3D-modellering. Han har arbeidet på prosjekter i både Danmark og Norge, med fokus på fornybare energikilder. I tillegg til arbeid i prosjekt, jobber Magnus med å utarbeide tilbud til kunder på nye prosjekter innen  energi og VVS.

«Jeg har fått prøve meg på mange forskjellige prosjekter siden jeg startet her i NIRAS, med stor variasjon, som har gjort at jeg har lært mye på kort tid. Jeg opplever også å få stort ansvar, som gir motivasjon og eierskap til det jeg leverer,» sier Magnus. 

Utfordrende prosjekter – kreativ problemløsning

Magnus har jobbet på et bredt spekter av prosjekter som har satt kunnskapen hans på prøve. Han har blant annet jobbet med prosjektering av en ny jernbanestasjon på Rånåsfoss. Der bidro han med prisestimering og energiberegninger for å undersøke muligheten for å benytte geotermisk varme til snøsmelting.

«Prosjektet hadde stramme tidsfrister, og krevde rask tilpasningsevne og godt samarbeid på tvers av fagområder,» forteller Magnus.

Bærekraft og digitalisering – fremtidens bygg

Magnus jobber også med 3D-modellering og benytter verktøy som Civil3D, Novapoint og Revit. Han bruker 3D-modellering for å optimalisere energieffektivitet, visualisere prosjekter og levere bærekraftige løsninger som skaper verdi for kundene.

«3D-modellering og digitale tvillinger blir allerede brukt mye i bygg- og anleggsbransjen, og etterspørselen vil bare øke i årene som kommer. 3D-modellering har mange fordeler, for eksempel at tverrfaglig koordinering blir mye enklere når man får det visualisert i 3D,» mener Magnus.

Utvikling og læring – et sterkt fellesskap

Hos NIRAS har Magnus utviklet seg betydelig, både faglig og personlig. Han setter pris på det åpne og støttende arbeidsmiljøet og det sterke samarbeidet med kolleger, hvor kunnskapsdeling er en integrert del av arbeidsdagen. Magnus startet sin karriere i NIRAS sitt skandinaviske graduateprogram, som innebærer en utstasjonering til Danmark.

«Graduateprogrammet ga meg verdifull internasjonal erfaring, både faglig og sosialt, i tillegg til at jeg ble enda bedre kjent med NIRAS sine verdier. Mest av alt ga det meg et stort faglig nettverk som jeg har stor nytte av i hverdagen. Jeg liker også å reise, og synes muligheten for å jobbe i et annet land var veldig spennende,» forteller Magnus.

NIRAS – et ideelt arbeidsmiljø

Magnus fremhever NIRAS sitt inkluderende og støttende arbeidsmiljø. Det sterke fellesskapet og de sosiale arrangementene bidrar til en positiv og motiverende atmosfære som styrker teamarbeid.

«Det er god kultur for deling av kunnskap i NIRAS, og selv om kollegaen man trenger sitter på andre siden av landet, eller i ett annet land, er det lett å få kontakt og svar på det man lurer på. Helt fra jeg startet som nyutdannet i 2023 har jeg også opplevd å få stor tillitt og frihet under ansvar. Det hjelper når man skal få en travel hverdag til å gå rundt,» avslutter Magnus.

«3D-modellering og digitale tvillinger blir allerede brukt mye i bygg- og anleggsbransjen, og etterspørselen vil bare øke i årene som kommer. 3D-modellering har mange fordeler, for eksempel at tverrfaglig koordinering blir mye enklere når man får det visualisert i 3D.»

Magnus Elias Fjereide Enge

Se også: